Vissza

Szárítószűrő


Szárítószűrő választás, vásárlás onlineA klíma szárítószűrő feladata, hogy kiszűrje azokat a szennyeződéseket, amik a klímarendszerbe kerülnek, illetve silica gélt tartalmaz, hogy a nedvességet is megtudja kötni a rendszerben. A klíma szárítószűrőnek egyben hűtőközeg (a klímában ez kering egy meghatározott úton, hogy letudja hűteni az utasteret szükség esetén) tároló tartálya is van. Összeségében azért van a klíma szárítószűrő, hogy a folyékony hűtőközeg teljesen szennyeződés- és vízmentes legyen, ami az expanziós szelepbe jut. Átkering a szárítószűrő által megtisztított hűtőközeg az expanziós szelepen, ami majd gáz halmazállapotúvá változik. Majd teljesen lehűl ez a hideg gáz, aztán ismét folyadék halmazállapotúvá alakítja a klímakompresszor. Utána felmelegszik a hűtőközeg és a motortérben leadja a plusz hőt a menetszél számára. A klímarendszerben a szárítószűrő a kompresszor és az expanziós szelep között helyezkedik el.

A hosszabb alkatrész élettartam elérése érdekében érdemes ügyelni a megfelelő hűtőfolyadék szintre, hogy ne legyen se túl kevés, se túl sok, illetve mindig jó minőségű folyadékkal töltsük fel a rendszert.
Fontos, hogy a freonból is mindig megfelelő mennyiségű legyen a rendszerben. Ellenőrizzük, hogy valahol van-e szivárgás a csövekben, ha nagyon alacsony a szint, bár ehhez speciális szerszám kell, így a diagnosztikát érdemes egy klímaszervízre bízni. Ha a klíma csővezeték rendszere felől rendellenes hangot hallunk, az is problémára utal. Ha a klímarendszerben nyomáscsökkentést észlelünk, az utalhat egy hibás szárítószűrőre. Előfordulhat az is, hogyha a klímakompresszor meghibásodik, akkor a szárítószűrővel is gondok adódnak. Ha az autónk alá egyáltalán nem cseppen a víz, az utalhat klíma szárítószűrő eltömődésére is, hisz, mint autószűrő, ugyanúgy el tud tömődni és használódni, illetve beszennyeződhet. Nem érdemes halogatni egy esetleges szárítószűrő cserét, mert gyorsan gombásodhat és elszaporodhatnak a baktériumok a rendszerben megálló víz miatt, ez egészségügyi szempontból nem jó.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ava Quality Cooling, Dasis, Delphi, Denso, Fiat, Ford, Frigostar, Hart, Hella, JP Group, Kombelt, Mahle, Maxgear, Nissens, Nrf, Opel, Polcar, QWP, Repstar, Thermotec, Vag Group, Valeo, Van Wezel, Vemo Vacio, Waeco, a legmagasabb minőségű klíma szárítószűrők, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha klíma szárítószűrőt keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Klíma szárítószűrő keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további hűtőrendszer és alkatrészei megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!