Vissza

Spirálrugó


Spirálrugó választás, vásárlás onlineA spirálrugó feladata az út egyenetlenségeiből adódó hatások, rázkódások csökkentése, így az úttól a megfelelő magasságban tartja az autót. A spirálrugó egy rendkívül rugalmas acélrúd, amely simán összenyomódik és kiugrik kiinduló helyzetébe, így nyeli el, majd szabadul meg a mozgási energiától.
A spirálrugót  a lengéscsillapítóval a megfelelő stabilitás érdekében össze kell hangolni, akkor lesz legjobb az autó rugózása. Ha a spirálrugók rozsdásak, töröttek, nincsenek jó állapotban, elhasználódtak, deformálódtak, túl puhák vagy kemények, túl rövidek vagy hosszúak, nem az autóhoz valóak vagy nincsenek szakszerűen beszerelve, akkor zajokat hallhatunk a felfüggesztés felől, mikor egy-egy útakadályon keresztül megyünk, az autó stabilitása nem lesz a legoptimálisabb, rosszabb lesz a vezetési élmény, hosszabb lehet a fékút, rosszabb esetben a futómű alkatrészeinek meghibásodásához vezethet. Javítani a spirálrugókat nem lehet, csak cserélni. A cserét nem szabad sokáig halogatni, mert komolyabb alkatrész meghibásodások is lehetnek. Csak párban érdemes őket cserélni. A spirálrugó az autó gyári paramétereinek megfelelő legyen kiválasztva és szakszerűen beszerelve.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a Bilstein, Blue Print, Cs Germany, D&D, Eibach, Fai, Febi, Ford, Hart, Japanparts, JP Group, Kamoka, Kayaba, KIA, Kilen, Kraft, Lesjöfors, Magnum Technology, Mapco, Maxgear, Maxtrac, Meyle, Monroe, Nipparts, Ossca, Oyodo, QWP, Renault, Audi, Roc, Sachs, Starline, Suplex, Suzuki, Tevema, Topran, Toyota, Triscan, Trw, Vag Group, Vemo Vaico, Würtemberg, a legmagasabb minőségű spirálrugók, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha spirálrugót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Spirálrugó keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további futómű és kormányzás alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!