Vissza

Klíma elpárologtató


Klíma elpárologtató választás, vásárlás onlineA klíma elpárologtató, avagy klíma belső elpárologtató az autó belső terében, a műszerfal alatt található. Tulajdonképpen egy csőkígyó, melynek hőátadó képességét lamellákkal növelik. Itt történik a nagynyomású hűtőközeg gáz halmazállapotúvá történő átalakulása, mely hőelvonással jár, és lehűti a párologtató felületét - az pedig a rajta áthaladó levegőt.

Fontos odafigyelni a klímaberendezés tisztántartására, mert a folyamatos páralecsapódás baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásához vezethet. Ajánlatos évente pollenszűrőt cserélni és klímatisztítást végezni. Ez akár házilag is kivitelezhető különböző klímatisztító szerek segítségével. Az expanziós szelep állapotát érdemes időnként ellenőrizni, mert, ha nem megfelelően működik, repedések keletkezhetnek a klíma elpárologtató csövein.
Ha a klíma elpárologtatóval gond van, annak vannak jelei, pl., ha az autó ablakai nagyon párásodnak vezetés közben és megnő a páratartalom az utastérben vagy szintén az utastérben kellemetlen szagok jelennek meg. Általában az a már említett tisztítás megoldja a kellemetlen szag és páratartalom problémát.

Az expanziós szelep, avagy klíma táguló szelep a klímarendszer megfelelő működéséért felelős. Feladata, hogy a folyékony hűtőközeget hideg, alacsony nyomású gázzá alakítja és szabályozza a hűtőközeg áramlását a klímarendszerben. A szelepben egy mozgó rúd engedi a fúvókát nyitni vagy zárni, ezzel lehetővé téve a hűtőközeg beáramlását a szelepbe, így finoman tudja szabályozni a hűtőközeg pontos mennyiségét a külső hőmérséklet és a hűtési Igénynek megfelelően. Az expanziós szelep a hőfokra valamelyest érzékeny és magas nyomáson üzemel.

Ha el van tömődve (ilyenkor nem megfelelő mennyiségű hűtőközeget enged át, így a rendszer nyomása megnő és a kompresszor túlhevül) vagy nyitott állapotban beragadt (ilyenkor túl sok hűtőközeget enged át), a klímarendszer meghibásodásához vezethet.

Ha gyenge a klímarendszer teljesítménye (kevesebb hideg vagy meleg levegőt fúj problémától függően), gyanakodhatunk expanziós szelep meghibásodásra. Ha a hideg és meleg között változik a levegő, akkor érdemes ránézni expanziós szelepre, hogy nem-e hibás.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ava Quality Cooling, Delphi, Denso, Hella, Hyundai, Mahle, Maxgear, Nissens, Nrf, PSA, Thermotec, Valeo, a legmagasabb minőségű klíma elpárologtatók, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha klíma elpárologtatót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Klíma elpárologtató, belső elpárologtató keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további hűtőrendszer és alkatrészei megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!