Olajszűrő

Olajszűrő

Feladata a motorolajban felgyülemlett szennyeződések kiszűrése, az olaj tisztán tartása. Cseréje minden olajcserénél ajánlott.

A belső égésű motorok olajozási rendszerei zárt rendszerűek, amelyekben az olaj a mozgó elemek kenőanyaga és a hűtőanyaga. Ezenkívül kiöblíti és szuszpenzióként elszállít minden, az égési kamrából átjutó szennyeződést, valamint a motor súrlódó részeinek a kopási folyamatából származó szennyeződéseket. Ezeket a szennyeződéseket sikeresen megállítja a szűrő, amely minden belső égésű motor olajrendszerének a fontos része. Ki kell hangsúlyozni azonban, hogy ezek a szűrők nem képesek megállítani az olaj bomlását, amely visszafordíthatatlan vegyi folyamat, ezért függetlenül attól, hogy milyen olajszűrőt szerelünk be az autónkba, a gépkocsi gyártójának az ajánlásai alapján kell cserélnünk az olajat (és vele együtt a szűrőket).
Az olajszűrők különböző szerkezettel rendelkeznek és a motor típusától függően jelentősen különbözhetnek egymástól mind felépítésben, mind pedig a működési elvük alapján.

kosár Olajszűrő kereső