Vissza

Lökhárító


Lökhárító választás, vásárlás onlineA lökhárító (másnevén vészhárító) az autó egyik legfontosabb külső elemei közé tartozik. Szabvány írja elő, ha 5km/h sebességig mechanikai behatás éri (lökés, horpadás) automatikusan visszapattanjon az eredeti helyére. Az autógyártás kezdetén, illetve egészen a 70-es, 80-as évekig alumínium vagy lemez lökhárítókat használtak, elvétve üvegszálas termékeket, manapság már a különböző műanyag keverékű lökhárítókat részesítik előnyben az autógyártók. Ezekben a lökhárítókban sűrűn helyet kapnak a különböző extra felszerelések, mint a parkoló szenzorok, fényvisszaverő prizmák, bizonyos autótípusoknál (Pl. Volvo) szélességjelzők. A műanyagok nagyon sok esetben javíthatók, hegeszthetők, de ha annyira sérült, törött az alkatrész, akkor érdemes az új lökhárító vásárlásán gondolkozni.

Gyakori lökhárító műanyag összetételei:

  • PP (Polipropilén) műanyag – Német márkák
  • PE (Polietilén) műanyag – Olasz, Francia márkák

A lökhárító anyagösszetétele mindig megtalálható az új alkatérszen is feltüntetve, beleütve.

Az új lökhárítót nagyon sok esetben festeni kell, alapozva érkezik meg a vásárlóhoz, szakember bevonása a festési folyamatba nagyban megkönnyíti a tökéletes végeredmény elérését. Természetesen léteznek olyan autómárkák, ahol eredeti színben pompázik a lökhárító, ilyen esetben nem szükséges az utókezelése a karosszéria elemnek.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Altele, Auger, Blic, BMW, Bugiad, Capat, Chevrolet, Citroen, Covind, DE-GA, Depo, Elit, Euro Stamp, Febest, Febi, Fiat, Ford, Hella, Hert+Buss, Honda, Hyundai, Iharos, Isam, Iveco, Jesselai, JP Group, Kia, Klokkerholm, Land Rover, Loro, Magneti Marelli, Max, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Motip, Nissan, NTY, Opel, Peugeot, Phira, Platinum Plus, Polcar, Poliplast, Prasco, PSA, QWP, R2A, Renault, Retov, Romix, Schaferbarthold, Schlieckmann, Seat, Skoda, SPMP, Ssangyong, Starline, Subaru, Suzuki, Topran, Toyota, Trucktec, Tyc, Vag Group, Van Wezel, Vemo Vaico, Volkswagen, Volvo, a legmagasabb minőségű lökhárítók és karosszéria alkatrészek, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Cégünk kínálatában megtalálhatók a következő gyártmányú lökhárítók: Klokkerholm, Van Wezel, Polcar, QWP, Prasco, Altele, Blic, Loro, Starline, Jesselai, Itsa, De-ga, SPMP, Euro Stamp, Isam és GYÁRI alkatrészek.

Ha új lökhárítót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Lökhárító keresése autótípus szerint itt

 Karosszéria elemek keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más karosszéria és lökhárító alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!