Vissza

Levegőszűrő


Levegőszűrő választás, vásárlás onlineA levegőszűrő a motor működéséhez szükséges levegőt szűri meg, ezzel meghosszabbítva a motor élettartamát. A légszűrők feladata olyan szilárd részecskék megállítása, mint az ásványi por, korom és egyéb részecskék, amelyek a motor által beszívott levegőben lebegnek.

Ha nem lenne levegőszűrő, akkor a motor mindenféle szennyeződést, port beszívna és túl hamar elkopna, ezért meg kell szűrni a motor által beszívott levegőt. A légszűrő típusonként eltérő, a legtöbb esetben papírszűrő.

A szűrők és a felhasznált szűrőanyagok szerkezeti fejlődésének a következtében a modern gyártású légszűrők a néhány mikrométeres nagyságú részecskék esetében 99.9%-os szűrési hatást érnek el. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a belső égésű motorok az égési folyamat alatt hatalmas mennyiségű levegőt használnak fel (átlagosan kb. 10m³ levegőt 1 liter üzemanyagra), a szűrőknek ilyen nagy szűrési hatásfok mellett egyidejűleg kis áramlási ellenállással és nagy szennyeződés elnyelő képességgel kell rendelkezniük. E tulajdonságoknak köszönhetően kitolható a szűrők cseréje közötti időszak. Az autóiparban használt korszerű légszűrők változó szerkezettel rendelkeznek és különböző, optimálisan kiválasztott anyagokból készülnek. Mindegyikük közös jellemzője, hogy mindig szétszerelhető házból és kicserélhető szűrőbetétből állnak.

Ezt az alkatrészt a gyártó által megadott intervallumonként érdemes cserélni, mert összegyűjti a levegőből a szennyeződéseket (ami a motor károsodását okozza) és eltömődik, a motor nem jut elég levegőhöz és teljesítménycsökkenést eredményez.

A motor teljesítményének optimalizálásához ’sport’ légszűrőt használnak aminek nagyobb a légáteresztő képessége, ezért a motor több levegőt tud szívni és tökéletesebb lesz az égés.

Minden típusnál a légszűrőt egy házba (légszűrőház) tervezik a gyártók, a szűrő alakja a ház alakjától függ, ennek célja, hogy megvédje a szűrőt a különböző környezeti behatásoktól, mint például a víz. Ha egy motorba víz jut az a motor károsodásához vezethet.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az AB Filter, ACDelco, Alco,Armafilt, Ashika, AT Autoteile, Athena, Automega, Baldwin, Blue Print, BMW, Bosch, Boss Filters, Champion, Clean Filters, Coopersfiaam, Corteco, DAF, Denckermann, Donaldson, Elit, Emgo, Febi, Fiat, Fil Filter, Filtron, Fleetguard, Ford, Fram, Fuchs, Hart, Hengst Filter, Hifi, Hiflo Filtro, Honda, Hyundai, Iveco, Jakoparts, Japanparts, JC Premium, Jeep, JPN, K&N, Kamoka, Kärcher, Kiak, Kolbenschmidt, Kraftvoll, Mahle, Mann-Filter, Maxgear, Meat&Doria, Mecafilter, Mercedes-Benz, Metalcaucho, Meyle, Mitsubishi, MTX, Müller Filter, Nipparts, Opel, Oyodo, PK, PSA, Purflux, Purro, QWP, Renault, RMS, Sampiyon, Sion, Sardes, Sion, Skoda, Sogefipro, Starline, Suzuki, Tecneco, Tecnocar, Topran, Toyota, UFI, Vag Group, Valeo, Vemo Vaico, Vicma, Wix, Würtemberg, a legmagasabb minőségű levegőszűrők, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha levegőszűrőt keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Levegőszűrő keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további más szűrők is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!