Vissza

Lengéscsillapító szilent


Lengéscsillapító szilent választás, vásárlás onlineLengéscsillapító szilentekre azért van szükség, hogy a csillapítók futóműhöz való rögzítése is "koppanás mentes" legyen. A legtöbb autó típusnál a lengéscsillapítók egy átmenő csavarral vannak rögzítve a futóműhöz, ha innen kimaradt volna a gumiszilent, (ugye a fém a fémhez ütődéskor) eléggé hangos tudna lenni, ezért a mérnökök terveztek oda egy gumi alkatrészt ami csillapítja a zajt és komfortosabbá teszi az utazást.

De nem csak a lengéscsillapító alján van szilent, hanem a felső részén is, ezt toronyszilentnek hívjuk. A toronyszilent az első futóműben egy toronycsapággyal van kiegészítve, ugyanis ennek hiányában nem tudna fordulni a lengéscsillapító a kormány tekerésekor. A hátsó tengelynél csak egy toronyszilent van felül, ez csillapítja a futóműről a karosszériára érkező rezgéseket, ebben az esetben nem fordul a csillapító, így nincs szükség csapágyra. Az utak minőségétől függően ezek a gumi alkatrészek egy idő után tönkremennek, ami a futómű kopogásához illetve a lengéscsillapító nem megfelelő működéséhez vezethet, ez baleset veszélyhez is vezethet.

Vannak bizonyos típusok amelyeknél nem lehet külön cserélni ezeket a szilenteket, csak csillapítóval együtt.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a Akron, Bilstein, Birth, Blue Print, BMW, Boge, Borg&Beck, Borsehung, Breda, Checkpoint, Corteco, Daewoo, Denckermann, FAG, Fast, Febest, Febi, Fiat, Ford, GSP, Hart, Hutchinson, Hyundai, Impergom, Japanparts, JPN, Kamoka, Kayaba, Lemförder, LIP, Magneti Marelli, Magnum Technology, Mapco, Maxgear, Metzger, Meyle, Monroe, Nissan, NTY, Optimal, Ossca, Oyodo, PSA, QWP, Ruville, Sachs, Sidem, SKF, SNR, Suzuki, Swag, Tedgum, Teknorot, Topran, Toyota, Triscan, Trucktec, TRW, Vag Group, Vemo Vaico, Yamato, a legmagasabb minőségű lengéscsillapító és toronyszilentek, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha lengéscsillapító szilentet keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Lengéscsillapító szilent keresése autótípus szerint itt

 Toronyszilent keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további futómű és kormányzás alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!