Vissza

Lambda szonda


Lambda szonda választás, vásárlás onlineA gépkocsik kipufogórendszerébe épített lambda szondáknak, avagy oxigénszenzornak, kettős szerepük van. A kipufogógáz oxigéntartalmának folyamatos mérésével egyrészt az üzemanyag/levegő mennyiségi arányának szabályozásához, másrészt a katalizátor hatékony működéséhez szükséges oxigénszint beállításához elektromos jelet szolgáltat. 300 °C fokra van szükség legalább, hogy a lambda szonda megfelelően működjön, így manapság fűtőszállal szerelik fel a lambda szondát a gyártók. Ezt könnyen fel is ismerhetjük, mert, ha három vezetéket látunk, akkor ebből kettő a fűtést végzi el, míg nem megfelelő az üzemi hőmérséklet. A lambda szondát nagy átlagban olyan 200.000km-erenként szokták cserélni érdemes a minőségit választani ebből, mert nem feltétlenül drágább, mint a rosszabb miőségű gyártmányok. Ha meghibásodik vagy hamis információt ad, akkor nem fog a motor megfelelően működni. Befolyásolja az erőforrás teljesítményét, illetve a katalizátorét is, hisz az optimális oxigén arány/szint akkor nem lesz megfelelő. Mivel környezetkíméléshez is hozzájárul, ezért csak a megfelelő oxigénszint mellett lesz csak képes a katalizátor a szén-monoxidot, nitrogén-oxidokat és a szénhidrogént a megfelelő keverékké alakítani, ami kevésbé ártalmas a környezetre.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Automega, Blue Print, BMW, Bosal, Bosch, Calorstat, Delphi, Engitech, EPS, ERA, Facet, FAE, Febi, Fiat, Force, Ford, Hart, Hella, Hoffer, Intermotor, Jakoparts, Japanparts, JPN, Magneti Marelli, Maxgear, Meat&Doria, Metzger, Meyle, Mobiletron, NGK, NTY, Opel, Pierburg, PSA, Renault, Skoda, SKV Germany, Swag, Topran, Toyota, Triscan, Trucktec, Vag Group, Valeo, VDO, Vemo Vaico, Vernet, Volkswagen, Walker, a legmagasabb minőségű lambda szondák, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha lambda szondát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Lambda szonda keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más kipufogó alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!