Vissza

Klímakompresszor


Klímakompresszor választás, vásárlás onlineA nyomáskülönbség lehetővé teszi, hogy a klímakompresszor a hűtőközeget és az olajat keringtesse a klímarendszerben. A gáz halmazállapotú hűtőközeget beszívja az elpárologtatóból, és átszivattyúzza a nyomás növelésével a kondenzátorba, ott pedig folyékony halmazállapotúvá válik. Míg ez a folyamat lezajlik, a kompresszor olajat is forgatja, ami a rendszerben található. Az autó motorja a forgatónyomatékot biztosítja a klímakompresszor számára, az erőátvitelt pedig a hosszbordás szíj oldja meg. Lényegében úgy működik a klímakompresszor, hogy a tengely forgó mozgását – dugattyúk és hajtórudak révén – átalakítja egyenes mozgásúvá. Elektronikus szabályzószeleppel vagy hagyományos tengelykapcsolóval szokták felszerelni a klímakompresszort, előbbi az elterjedtebb az autópiacon.

A hibák előfordulásának esélyét csökkenthetjük, ha a klímát időszakosan karbantartjuk, tisztítjuk, hűtőfolyadékból és az alkatrészekből minőségit szerzünk be. A hűtőfolyadék szintjét érdemes néha szemügyre venni, mert az alkatrészeknek nem tesz jót, ha túl kevés vagy sok van belőle. Hőmérséklet ingadozás és magas páratartalom mellett ne használjuk sokszor sokat a klímát, illetve, ha nyomáscsökkenést tapasztalunk, számíthatunk rá, hogy el fog valamikor romolni a kompresszor.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ava Quality Cooling, Cool4you, Dasis, Delphi, Denso, Dri, Elke, Errecom, Febi, Fiat, Frigair, Frigostar, Hella, Kia, Klitech, Lucas, Magneti Marelli,  Mahle, Maxgear, Nissens, Nrf, Nsk, Opel, Polcar, QWP, Skoda, Snr, Srline, Sunair, Teamec, Thermotec, Trucktec, Vag Group, Valeo, Van Wezel, Vemo Vacio, Waeco, a legmagasabb minőségű klímakompresszorok és alkatrészei, kiegészítői, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha klímakompresszort keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Klímakompresszor keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további hűtőrendszer és alkatrészei megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!