Vissza

Izzó


Autó izzó választás, vásárlás onlineAz autó fényjelző berendezéseinek fontos tartozéka az izzó,mert ezek generálják a fényt. Több féle izzó létezik az autóiparban, ezek többsége wolfram szál segítségével világít. Az autók szinte minden pontjában találhatunk izzókat.

Fényszóró izzókból több féle létezik:

  • Halogén izzók, ahol a töltőgázhoz halogéneket, például jódot kevertek. Ezek a legrégebb óta használt izzófajták.
  • Gázkisüléses izzók, más néven Xenon izzók, itt a fénykibocsátásért nem egy izzószál, hanem a gáztérben elhelyezett két elektróda között létrejövő elektromos ív felel. Ez a reakció azonban nagy nyomás és magas feszültség hatására jön létre.
  • LED izzók ezek esetében fény kibocsájtó diódák állítják elő a fényt, energiatakarékosabbak, mint a halogén izzók és az élettartamuk is kb. 20x annyi,mint a halogéné.

A fényszóró izzókon kívül számos izzó fajta van egy autóban,ezek több féle teljesítményűek,méretűek és formájúak.

A ’90-es években kezdték el használni a gyártók a CAN-busz rendszert, itt szalagkábeleken futnak a számítógépes adatok, és a kábel végeken levő, végrehajtó-berendezésekben külön mini-számítógép van, ami veszi a jelet,ez miatt a CAN-busz-os autók  bizonyos LED izzó fajtákat nem támogatnak.A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a 4Cars, ACDelco, Automax, Berner, Bikeit, BMW, Bosch, CPC, Diesel Technic, Febi, Ford, Hart, Hella, Herth+Buss, Homasita, Honda, Jahn, JPN, Magneti Marelli, Maxgear, M-Tech, Narva, Neolux, Opel, Osram, Philips, QWP, Repstar, Schaferbarthold, SCT Germany, Siberia, SMP, Starline, Topran, Tungsram, Vag Group, Valeo, Vecta, Vemo Vaico, Vision Lightning, a legmagasabb minőségű izzók, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és  problémamentes használatot biztosítanak.

Több féle emelt fényerejű izzó is elérhető vásárlóink számára, például: Osram Night Breaker, Osram Xenon look, Tungsram Megalight +90%, Tungsram Megalight Ultra +120%

Ha új izzót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Izzó keresése autótípus szerint itt

 Karosszéria elemek kereső itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más karosszéria és világítás alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!