Vissza

Izzítógyertya


Izzítógyertya választás, vásárlás onlineAz izzítógyertya feladata, hogy a dízelautók motorját hidegben beindítsa.
A nagy hő keletkezésével jön létre a begyulladás/beizzítás, úgy, hogy az üzemanyagkeverék összepréselődik, de ez a nagy hőmérséklet, még hideg motornál nincs még meg. A kívánt hő elérésének érdekében használják az izzítórendszereket, melynek lényeges része az izzítógyertya. Az izzítógyertyának az akkumulátor nyújtja az elegendő energiát. Egy elektronikus szabályozású izzításidőzítő pedig az áramellátásért felel. A motort a jól működő izzítógyertya 5mp alatt megfelelően felmelegíti. Az elektronika az autóban, a dugattyúkat csak akkor indítja el, ha már az izzítás hatékony, az izzítógyertyát nem azonnal kapcsolja ki, csak mikor a motor már kellően meleg.

Általában, ha eléri a 15 ℃-ot a hűtőfolyadék, akkor az izzítás nem történik meg. Ha az „izzítási jel” nem világít indítás előtt vagy az már a járó motornál villog a műszarfalon, akkor az izzítógyertyák közül valamelyikkel feltehetőleg gond van, de előfordulhat, hogy az üzemanyagrendszerrel van baj. Ha az izzítási idő a megszokottnál tovább tart vagy nehezen indul az autó, fehér kipufogógáz jelenik meg, akkor gyanakodhatunk szintúgy az izzítógyertyák meghibásodására.

Az izzító gyertya az egyszerűbb felépítésű alkatrészek közé tartozik: egy gyertyaházból, azonkívül egy izzórúdból áll, amikhez egy menetes csatlakozó, illetve egy szabályozó- és fűtőtekercs tartozik. A gyártók a gyertyaházba légmentesen sajtolják a rozsdaálló izzórudat. A csatlakozónál az alkatrész tömítéséről egy műanyag alkatrész vagy egy szigetelőgyűrű gondoskodik. Általában hideg időben szokott előjönni, ha hibás az izzítórendszer.  Átlagosan 50-60.000 km-re tervezik az izzítógyertyákat, érdemes ezekből is a minőségibbet vásárolni.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ashika, Automega, Beru, Blue Print, Bosch, Bremi, Champion, Delphi, Denso, Dr.Motor, Elstar, Emmerre, Fae, Febi, Flennor, Ford, Hart, Hidria, Hyundai, Icat, Iskra, Jakoparts, Japanparts, JPN, Kamoka, Kia, Magneti Marelli, Maxgear, Mercedes-Benz, Metzger, Meyle, Monark, Netex, Ngk, Nipparts, Opel, Perkinsm Psa, QWP, Renault, Starline, Superdiesel, Swag, Topran, Vag Group, Valeo, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű izzítógyertyák, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha izzítógyertyát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Izzítógyertya keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további elektromos és gyújtás alkatrészek megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!