Vissza

Index relé


Index relé, irányjelző relé választás, vásárlás onlineAz index, irányjelző berendezés működéséhez elengedhetetlen tényező az index relé, avagy irányjelző relé. Megszakítja az izzó felé folyó feszültséget, ezáltal villogást hoz létre. Az index, autónk egyik legfontosabb eleme, irányváltás, kanyarodás jelzésére használjuk. A villogás sebességét a KRESZ szabályozza, 60-120 villogás/perc tartományon belül kell lennie a villogás sebességének.

Több autógyártó az indexrelét bele építi a vészvillogó kapcsolóba (pl. Volkswagen csoport autói), amivel egyszerűsítik a bekötést, kevesebb alkatrész, kevesebb kábelezés.

Működése akkor megfelelő, ha halljuk a jellegzetes kattogást (mikor behúz a relé), a visszajelzőn is ellenőrizhető a megfelelő működés.

Hibáit a következőkből lehet felismerni:

Nem „kattog”, az index nem villog, az index relé szabálytalanul húz be, össze vissza szabálytalanul villog, vagy az index egyáltalán nem villog.

Javítani nem szokták, mivel nem érné meg, általában a hiba javítása cserével javasolt.

Helyileg általában a relé a biztosítéktáblában található.

Ha az index izzókat ledre cseréljük, átalakítás nélkül a következő hibák fognak létrejönni: Vagy állandóan halványan fog világítani, vagy a villogás sebessége nem lesz megfelelő, ellenállástól függően sok hiba lehet. Ennek kiküszöbölésére kifejezetten erre a célra kifejlesztett LED-es index relét szoktak beépíteni, vagy szükség esetén ellenállást építenek be a villamossági körbe, ennek segítségével szimulálva a hagyományos izzó ellenállás értékét, ebben az esetben az eredeti index relé is megfelel.

Megkülönböztetünk 12 és 24 voltos rendszerű indexreléket, webshopunkban és üzleteinkben mind a kettő fajta megtalálható.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Automega, Bosch, Diesel Technic, Era, Febi, Hella, Herth+Buss, Hoffer, Intermotor, JP Group, Skoda, Swag, Topran, Triscan, Vag Group, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű index relék, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha index relét keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Index relé, irányjelző relé keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további autó érzékelők, kapcsolók, jeladók és egyéb elektronika alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!