Vissza

Hosszbordás szíj


Hosszbordás szíj választás, vásárlás onlineA hosszbordás szíj feladata a forgó tengelyek közötti energiaátvitel, hosszanti bordák vannak a belső felületen, így növelve meg a tapadó felületet. Jellemzően akkor szokták használni, ha nagy a távolság az összekapcsolandó tengelyek között. A tengelyekre tárcsákat tesznek, ezekre a szíjakat pedig ráfeszítik. Sokféle feladatot ellát, ezért így erős terhelést kap, ami az utóbbi években folyamatosan nőtt, mert a meghajtott alkatrészekhez a főtengelytől a továbbított nyomaték. Konstrukciótól függően több alkatrész meghajtásáért felel, mint pl. a generátor, klíma kompresszor, szervószivattyú vagy vízpumpa.

Hosszabb élettartamot érhetünk el azáltal, ha figyelünk a megfelelő hosszbordás szíj feszességre, ugyanis, ha túl laza vagy túl feszes a szíj, akkor megcsúszhat, akár túl is terhelődhet (ekkor egy intenzív hőtermelés keletkezik), akár előfordulhat az is, hogy megsérül vagy elszakad a szíj. Ha kopás és ferdülésmentesek a szíjtárcsáink, amik nem kifényesedett és sérülésmentes, az is növeli a szíj élettartamát. Csere esetén ügyeljünk arra, hogy kosz, por és egyéb szennyeződés jó minőségű alkatrészeket szereljünk be. Ha nyikorgó hangokat hallunk, az a ferdefutás miatt fordulhat elő, ami jellemzően egy rövidebb szíjszakasznál szokott előfordulni a két tárcsa között.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a Blue Print, BMW, Bosch, Bugiad, Continental, Contitech, Diesel Technic, Febi, Ford, Gates, Hart, Hutchinson, JP Group, Lemförder, Master-sport, Mercedes-Benz, Meyle, Opel, Optimal, Renault, Ruville, SKF, Swag, Vag Group a legmagasabb minőségű hosszbordás szíjak, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha hosszbordás szíjat keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Hosszbordás szíj keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további meghajtószíjak is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!