Vissza

Hidrotőke


Hidrotőke választás, vásárlás onlineA hidrotőkét szokták még hidraulikus szelepemelőként is emlegetni. A motorok korai generációinál, egészen sokáig a következő módszereket használták: Megadták a szelephézag értéket hideg motornál, ami meleg motornál kellően alacsony értékre csökkent. Másik mód, amit egészen sokáig használtak, motorkerékpároknál pedig a mai napig használnak, a lapkás módszer. Itt az úgy nevezett pogácsát „löki” a vezérműtengely és a pogácsa alatt található egy hézagoló lapka. A hézagoló lapka segítségével tudják beállítani a megfelelő szelephézagot. Ezzel a megoldással a gond a következő: Ha kopik a motor bizonyos időközönként utána kellett állítani (másik módszernél lapkát, lapkákat cserélni), ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki az úgynevezett hidrotőkét, másnéven hidraulikus szelepemelőt. Német szaknyelven der Hydraulikstößel, angol nyelven pedig hydraulic lifter. Az alkatrészt a következőképp lehet jellemezni: a vezérműtengely és a szelepszár közé beépített üreges rúd, melynek hossza változtatható ezáltal működésével elérhető, hogy a hideg, illetve meleg hőmérsékletű motor azonos szinten teljesítsen, illetve kopottabb motornál is optimálisan teljesítsen. Benzines és diesel üzemű gépjárműben is egyaránt megtalálható a hidrotőke. Feladata a motor szelephézag nélküli működése.

Hibái a következők lehetnek: hidegen kopog, csattog, a szelep kitámaszt.

Működése a következő:

Hidrotőke alaphelyzetben van: a szelep zárva van, a vezérműtengely bütyök nem nyomja, a hidrotőke áteresztő furatán keresztül a motor feltölti motorolajjal, a tervezés szerinti irányba kitágul az olaj miatt, és közel nullára csökkenti a hézagokat. Mikor a vezérműtengely bütyke elkezdi nyomni, az olajozó furat elmozdul, lezárul a folyadékok össze nyomhatatlansága miatt, a szelepek a vezérműtengely bütyök profilját fogják követni

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a legmagasabb minőségű AE, Ajusa, Automega, BGA, BMW, ET Engineteam, FAI, Febi, Freccia, Hyundai, INA, Kolbenschmidt, Maxgear, Metelli, Mitsubishi, Motive, Opel, Ruville, Skoda, Swag, Topran, Triscan, Trucktec, Vag Group, Vemo Vaico, hidraulikus szelepemelők, melyek ötvözik a legmagasabb minőséget a megbízhatósággal és problémamentes használattal.

Ha hidrotőkét keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Hidrotőke keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további motorikus alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!