Vissza

Hengerfej tömítés


Hengerfej tömítés választás, vásárlás onlineA hengerfej tömítés az autó motorjának egyik legfontosabb eleme. A hengerfej tömítés a blokktömb és a hengerfej között található, szerepe a megfelelő tömítettség elérése, a víz és olajozó furatok összefakadásának megakadályozása. A jól záró, tömített hengerfej, az autó megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Hengerfej hibára, hengerfej elvetemedésre a következő hibák utalhatnak: Megjelenő olaj, hűtővíz, túlnyomás(kikeményedő vízcsövek) a hűtés rendszerben. Vegyünk továbbá egy klasszikus esetet: Átugrik a vezérlés, elszakad a vezérműszíj, vagy a vezérműlánc, ami elveri a szelepeket, ebből adódik a hengerfej levétele. Hengerfej felújítás egyik kötelező eleme a hengerfejtömítés cseréje. További elvégzendő feladatok: hengerfej síkolása, régi szelepek cseréje(amennyiben sérült), köszörülése, szelepfészkek marása, szelepszár szimmeringek cseréje, hengerfej nyomás próbája, ha szükséges.

A hengerfejtömítést nem szabad semmiféle kemikáliával, tömítéssel kezelni.

Hengerfejtömítés cserénél gyárilag ajánlott a hengerfejcsavarok cseréje.

Szigorúan betartandó a meghúzási nyomaték mértéke, sorrendje és ezeket érdemes több lépcsőfokban megejteni. A meghúzási sorrend általában megtalálható a hengerfej tömítés csomagolásában egy kis papír formájában. Mindig nyomaték plusz szögértékre húzzuk a hengerfejtömítés csavarjait.

Ha betartjuk a gyártói ajánlásokat, tökéletes tömítettséget érhetünk el.

Fontos továbbá, hogy mindig nyomatékkulccsal húzzuk le a hengerfejtömítés csavarjait, de nem mindegy milyen nyomatékkulccsal. A Kulcsszó: KALIBRÁLT

A hengerfej komplett tömítéskészletben is megtalálható rendszerünkben, amiben a motor felső részéhez az összes tömítés megtalálható, közöttük a hengerfejtömítés is.

A hengerfejtömítések a múlt század elején olajos papírból, gumírozott azbesztből készültek. A mai motoroknál a következő összetételű tömítéseket használják:

  • Metal-elastomer tömítések
  • Fém-lágyanyag tömítések
  • Többrétegű fémtömítések

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a legmagasabb minőségű Ajusa, Akron, Athena, BGA, BMW, Bugiad, Chrysler, Corteco, Dr.Motor, Elring, Elwis Royal, Engitech, FA1, FAI, Febi, Ford, Glaser, Goetze, Hart, Hyundai, Jakoparts, Japanparts, JP Group, JPN, Kombelt, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Nipparts, Opel, Oyodo, Payen, PSA, QWP,  Reinz, Renault, Skoda, Suzuki, Toyota, Triscan, Trucktec, Vag Group hengerfej tömítések, melyek ötvözik a legmagasabb minőséget a megbízhatósággal és problémamentes használattal.

Ha hengerfej tömítést keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Hengerfej tömítés keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további tömítések és motorikus alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!