Vissza

Hardy tárcsa


Hardy tárcsa választás, vásárlás onlineA Hardy tárcsát másnéven Juboflex tengelykapcsolónak is nevezik. A hátsókerék meghajtású autók (mint pl.: a BMW, Mercedesvagy a Lada), a kardántengely segítségével a motortól az autó hátsó tengelyéhez juttatja a hajtást.
A hardy tárcsát sok területen használják kardáncsukló helyett. Egy gumiból készült rugalmas kör formájú tárcsáról van szó, ami lehetővé teszi a rugalmas kapcsolatot a hajtásban. A rugalmas guminak köszönhetően nagy szögeltérésre képes és kiválóan csillapítja a lökésszerű igénybevételeket.
A gumilapon hat darab perselyezett furat található, ezekhez rögzítik 60°-ban elforgatott helyzetben a kapcsoló feleket. A rögzítési pontok közötti gumilap képes eltűrni 1-2°-os szögeltérést a tengelyek között, valamint a tengelyirányban terjedő rezgéseket is csillapítja.
Az alkatrészei a hardy tárcsának rendszerint cserélhetőek, így nem szükséges minden esetben az egészet kicserélni. Érdemes ebből az alkatrészből is a minőségit választani, mert jelentősen terhelve van. A vegyszerek, nedvesség, nagy hőmérséklet változás és szennyeződés az alkatrész élettartamát csökkenti.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Akron, Ashika, Automega, Birth, Blue Print, BMW, Corteco, Fag, Febest, Febi, GSP, Hyundai, Impergom, JP Group, Kombelt, Lemförder, Maxgear, Metalcaucho, Metzger, Meyle, Nty, Optimal, Swag, Tedgum, Teknorot, Topran, Trucktec, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű hardy tárcsák, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha hardy tárcsát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Hardy tárcsa keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más Erőátviteli, kardán és féltengely alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!