Vissza

Gyújtótrafó


Gyújtótrafó választás, vásárlás onlineA gyújtótrafó egy olyan indukciós tekercs az autó gyújtórendszerében, amely az akkumulátor alacsony feszültségét magasfeszültséggé alakítja, amelyre szükség van ahhoz, hogy elektromos szikra jöjjön létre a gyújtógyertyákban az üzemanyag meggyújtásához. A gyújtótrafónak lehet belső, vagy külső ellenállása, valamint ellenállás vezetéke, aminek célja a jármű akkumulátorából a trafóba áramló áram korlátozása. Van még egy nagyfeszültségű vezeték, amely a gyújtótrafótól az elosztóra vezet, és az elosztótól az egyes gyújtógyertyákhoz pedig gyújtókábelek mennek. A legtöbb gyújtótekercs-rendszer manapság teljesítménytranzisztorral látja el a gyújtótekercs impulzusát.

A modern autók használhatnak egy gyújtótrafót minden hengerhez vagy hengerpárhoz, és nem igényelnek elosztót. Ha autójához külön-külön trafók vannak az egyes hengerekhez vagy hengerpárokhoz, akkor ezek mindegyike egyetlen öntött tömbben található, több nagyfeszültségű csatlakozóval, amelyet általában tekercscsomagnak neveznek.

A legtöbb autóban a meghibásodott gyújtótekercset vagy tekercscsomagot ellenőrzi a motor központi számítógépe. Abban az esetben, ha az autó számítógépe hibás gyújtást vagy a gyújtótekercs jelével vagy áramkörével kapcsolatos problémát észlel, például amikor egy trafó kiég, akkor a motor ellenőrző lámpa kigyullad. Ne felejtse el azonban, hogy az ellenőrző motor világítását sok egyéb probléma okozhatja, ezért a számítógép hibakódjainak szakember által történő olvasása rendkívül ajánlott.

A modern gyújtótrafók sokkal kisebbek, mert csak egy vagy két gyújtógyertyát kell táplálni. Elhelyezkedése akár távol, vagy akár közvetlenül a gyújtógyertya tetején található.

A meghibásodott tekercscsomag tünetei megegyeznek a meghibásodott gyújtótrafóval, gyújtáskimaradások, durva alapjárat, nehéz indítás, nagyobb üzemanyag-fogyasztás, energiaveszteség vagy akár leállás is jellemezheti. A magasabb üzemanyag-fogyasztás azért van, mert autójának több üzemanyagot kell fogyasztania az energiahiány pótlása miatt. Ha továbbra is rosszul gyújtja be az autóját, az kiterjedtebb és drágább károkat okozhat, ezért, ha problémát észlel, a lehető leghamarabb forduljon szakemberhez.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ashika, Automega, Beru, Blue Print, Bosch, Brecav, Bremi, Delphi, Denckermann, Denso, Engitech, Eps, Era, Facet, Fae, Febi, Hart, Hella, Hoffer, Hüco-Hitachi, Hyundai, Intermotor, Jakoparts, Janmor, Japanparts, JP Group, Loro, Magneti Marelli, Maxgear, Meat&Doria, Meteor, Metzger, Meyle, Mobiletron, NGK, Nipparts, Nty, Ossca, Oyodo, Polcar, Psa, QH, Renault, SKV Germany, Suzuki, Tesla, Topran, Triscan, Vag Group, Valeo, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű gyújtótrafók, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha gyújtótrafót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Gyújtótrafó keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más elektromos és gyújtás alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!