Vissza

Gyújtógyertya


Gyújtógyertya választás, vásárlás onlineA gyújtógyertya feladata, hogy a benzin-levegő keverékét begyújtsa. Ez úgy jön létre, hogy a két elektródája között egy 20-50kV-os elektromos ívet hoz létre a gyújtógyertya annak végén, amelyik lóg a hengerbe. A dieseles autókban az izzítógyertya végzi el ezt a feladatot.

Az erős igénybevétel és a magas üzemi hőmérséklet miatt ajánlott a gyújtógyertyákat ellenőrizni bizonyos időközönként. Öntisztulás szempontjából fontos az üzemi hőmérséklete a gyújtógyertyának. Ha a gyújtógyertya üzemi hőmérséklete túl nagy, akkor az elektródák túlhevülhetnek és károsodhatnak. Nem jön létre öntisztulás, ha a hőmérséklet túl alacsony.  A hőértékét a gyújtógyertyának a különböző kialakítással tudják befolyásolni, jobb hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezik egy „meleg” gyújtógyertya, viszont több hőt képes elvezetni egy „hideg” gyújtógyertya, így az elektródákat alacsonyabb hőmérsékleten tartja. A gyújtógyertyán lévő számok utalhatnak a hőértékre. Érdemes a gyújtógyertyákból is a minőségibbet választani, léteznek belőlük platina vagy ezüst elektródásak is, melyek 100.000km feletti csereperiódust is kibírhatnak, míg a kevésbé jó minőségűt jóval sűrűbben kell cserélni, mert azoknál előforduló probléma, hogy az elektródák apránként elfogynak, az pedig azt eredményezi, hogy a köztük lévő hézag nő. Nem tesz jót a gyújtógyertyának, ha szennyeződés jut az elektródák közé, mert az akadályozza, vagy akár teljesen meg is gátolhatja a kialakulását az elektromos ívnek.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az ACDelco, Beru, BMW, Bosch, Champion, Chevrolet, Denso, Eyquem, Febi, Ford, Hyundai, Jeep, Kamoka, Kia, Magma, Magneti Marelli, Mercedes-Benz, NGK, Opel, Polcar, Psa, Renault, Skoda, Suzuki, Toyota, Vag Group, Volvo, a legmagasabb minőségű gyújtógyertyák, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha gyújtógyertyát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Gyújtógyertya keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további elektromos és gyújtás alkatrészek megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!