Vissza

Generátor szabadonfutó


Generátor szabadonfutó választás, vásárlás onlineAz újabb, korszerűbb autók, főleg a diesel üzeműek egyre nagyobb vibrációval működnek, amit a gyártók többek közt a generátor szabadonfutóval is próbálnak csökkenteni. A generátorok a megnövekedett villamoshálózat miatt egyre nagyobb teljesítményűek, ennek következtében nagyobb a rázkódás és a generátor sebesség ingadozás. A rezgéscsillapítás biztosításához két rendszert használnak a gyártók:

OWC-racsnis jellegűt és OAD-generátor elválasztás jellegűt.

Az OAD szabadonfutónak kettő fajtája van, a száraz és az olajjal feltöltött.

Az OWC racsnis rendszerű szabadonfutó az egyik irányba szabadon elfordul, a másik irányba pedig zár. Az OAD rendszer abban különbözik, hogy az egyik irányba szintén elfordul, de a másik irányba is van zárás előtt egy kis elfordulása.

Ha a motor fordulata visszaesik, ez pl. bekövetkezhet leállításkor vagy váltáskor, akkor a szabadonfutó tovább forog, ezáltal csökkenti a motor rezgését. Így az sokkal kisebb energiát vesz igénybe a motor újra felpörgésénél, mivel a generátort nem kell újra felpörgetni.

A szabadonfutó meghibásodását több minden okozhatja: anyagfáradás, kopás, túl feszes vagy túl laza szíj és a szíjfeszítő meghibásodása.

Érdemes jobb minőségű szabadonfutót választani, mert nagy igénybevételnek van kitéve, az olcsóbb kevésbé jó minőségű alkatrészek megszorulhatnak, ami szíjszakadáshoz, szíjfeszítő töréshez és egyéb meghibásodáshoz vetnek.

Generátor szabadonfutó cseréje esetén érdemes új hosszbordás szíjat beszerelni, és minden esetben ellenőrizni kell a szíjfeszítő állapotát és a vezetőgörgőket is.

A fentiekben felsorolt alkatrészek meghibásodása miatt az autó töltése elmehet, ami további hibákhoz vezethet.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az AS-PL, BMW, Bosch, Contitech, Dayco, Dexwal, Era, Febi, Gates, HC-Cargo, Hutchinson, IJS Group, Ina, Lucas, Magneti Marelli, Maxgear, Nipparts, Ossca, QH, QWP, Ruville, SKF, SNR, Swag, Topran, Valeo, Wai, Zen, a legmagasabb minőségű generátor szabadonfutók, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha generátor szabadonfutót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Generátor szabadonfutó keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más generátor alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!