Vissza

Generátor


Generátor választás, vásárlás onlineAz akkumulátor biztosítja az indítómotorhoz szükséges villamos energiát az autó beindításához. Amikor az autó jár, a generátor energiát termel az elektromos rendszer táplálására és az akkumulátor feltöltésére. Ebben az esetben az autó belső égésű motorja forgatja a szíjtárcsákat a motorháztető alatt, ami a generátort meghajtja, és energiát termel. 

A generátor feladata a villamos fogyasztók energiaellátása és az indítóakkumulátorok töltése. A generátort a főtengely hajtja meg ékszíj vagy hosszbordásszíj segítségével.

A generátor az akkumulátorral van összekötve, hogy táplálja a jármű elektromos alkatrészeit. A generátor kimenete egyenáramú (DC). A generátor tárcsa forgatásakor a váltakozó áram (AC) áthalad egy mágneses mezőn, és villamos áram keletkezik. Ezt az egyenirányítón keresztül egyenáramúvá alakítják.

A generátor az alábbi alkatrészekből áll:

1. Feszültség szabályzó

A feszültségszabályozó szabályozza a generátor és az akkumulátor közötti elosztott energiamennyiséget a töltési folyamat vezérlése érdekében. A szabályozókat különféle funkciókkal tervezték, és specifikációiktól függően működnek.

2. Egyenirányító

Az egyenirányítót arra használják, hogy a töltési folyamat során váltakozó áramról (AC) váltson egyenáramra (DC).

3. Forgórész

A forgórész a generátor belsejében lévő, forgó tömeg, amely a szíjtárcsán és a hajtószíj rendszeren keresztül forog. A forgórész forgó elektromágnesként működik.

4. Csúszógyűrűk

A csúszógyűrűk arra szolgálnak, hogy a forgórészt, egyenáramot és energiát biztosítsák.

5. Csúszógyűrű végcsapágy

A csapágyakat úgy tervezték, hogy támogassák a forgórész tengelyének forgását.

6. Állórész

Az állórész több huzaltekercsből áll, amelyeket egy vasgyűrűre tekercselnek. Az állórész a forgórészen kívül helyezkedik el, amikor egy mágneses mező jön létre, akkor az áramot generál.

7. Szíjtárcsa

A szíjtárcsa a rotor tengelyéhez és a hajtószíj rendszerhez van csatlakoztatva. A motor hajtószíj által megforgatja a generátort, ami áramot fejleszt.

A generátorok komplex alkatrészek, sokféle meghibásodási lehetőséggel. Sok alkatrészt az olcsó tömeggyártás miatt egyből cserélni lehet csak, de a generátort általában hiba esetén először megprobálják megjavítani. Ha az autó nem indul, sokszor az akkumulátorra gyanokszunk először, de előfordulhat, hogy a generátorral van probléma, főleg télen, mikor sok a fogyasztó (tükörfűtés, ülésfűtés, fűtjük az utasteret stb.). 

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az AS-PL, Automega, Blue Print, BMW, Bosch, BTS Turbo, Delco Remy, Denso, Diesel Technic, DRI, Elstock, Era, Febi, Ford, Gebe, Hart, HC-Cargo, HC Parts, Hella, Herth+Buss, Hüco-Hitachi, Inter-Starter, Jakoparts, Japanparts, JBM, JMP, JP Group, JPN, Lauber, Lucas, Magneti Marelli, Maxgear, Mercedes-Benz, Meyle, Mobiletron, Nipparts, NSK, Opel, Power Truck, Powermax, Qap, Sasic, Skoda, Stardax, Starline, Suzuki, Topran, Trucktec, Vag Group, Valeo, a legmagasabb minőségű generátorok és alkatrészei, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha generátort keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Generátor keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más generátor alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!