Főtengely fordulatszám jeladó

Főtengely fordulatszám jeladó választás, vásárlás onlineA fordulatszám jeladó nem minden autóban van, ez nem kötelező kellék, csak nekünk nyújt tájékoztató jellegű információkat.

Ez a műszer a motor főtengelyének percenkénti fordulatszámát méri, ez megkönnyíti a sebesség váltás ideális fordulatszámon történő végrehajtását.

A régebbi autóknál a gyújtás elosztóról vették a jelet ezek a műszerek, ma már a fejlettebb technikának köszönhetően ez többek között  a főtengely holtpont jeladó feladata.

A legtöbb autó típusban analóg fordulatszám mérő van,de néhány típusban előfordul digitális kijelzőn is.

Napjaink autóiban az egész műszer egység teljesen digitális így a fordulatszám mérő is.

Legtöbb esetben az analóg fordulatszám mérők számlapján fel van tüntetve,hogy hogyan kell értelmezni a számozást, például 1/min x100 vagy 1/min x1000. A skálázásra nincs külön előírás, ez a gyártókon múlik.

A benzines és dízel autóknál nem egyformák ezek a műszerek, a skálázásukban van eltérés, a dízel motorok kisebb fordulatszámon üzemelnek mint a benzines motorok ezért nincs akkora fordulattartomány megadva.

Például egy benzines motor maximális fordulatszáma elérheti 6-8 ezer fordulat/perces fordulatszámot, addig egy dízel motor maximális fordulatszáma 4-6 ezer ford./perc.

Ha főtengely vagy motor fordulatszám jeladót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

kosár Motor fordulatszám jeladó keresése autótípus szerint itt

kosár Főtengely holtpont jeladó keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további kapcsolók és jeladók is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!