Vissza

Fojtószelep ház


Fojtószelep ház választás, vásárlás onlineA fojtószelep ház egy fontos eleme az autó motorjának, enélkül nem tudnánk szabályozni a motor fordulatszámát.

Ennek az alkatrésznek a feladata a motorba beáramló levegő mennyiségének szabályozása, pontosabban mi szabályozzuk a levegő áramlást a fojtószelep segítségével.

A régebbi autóknál karburátor segítségével keveredett össze az üzemanyag a levegővel amit a motor beszívott, itt is a fojtószelep segítégével tudtuk szabályozni a levegő mennyiségét.

A fojtószelep egy elég egyszerű szerkezet, lényegében egy pillangó szelep amit a gázpedál segítségével egy bowdenen keresztül tudunk mozgatni. A karburátoros autóknál semmi féle elektromos berendezés nem volt a fojtószelepen, teljesen mechanikusan működött.

A fiatalabb autóknál már befecskendezéses rendszerrel működött az üzemanyag-levegő keverék motorba juttatása.

Itt a fojtószelepen már volt egy potméter, ami a fojtószelep állását figyelte,és ennek függvényében adagolta az ECU (engine control unit) a motorba jutó üzemanyag mennyiségét, de a szelep mozgatása még bowdennel történt.

A mai autóknál már teljesen elektromos a fojtószelep mozgatása, egy kis szervó motor mozgatja.

Ez esetben már a gázpedál lényegében egy jeladó, ami a pedál lenyomásától függően elektromosan nyitja/zárja a fojtószelepet.

Ez esetben nagyobb a hiba lehetőség, mert itt a pedál és a szelep mozgató motor is meghibásodhat, míg a régebbi modelleknél maximum a bowden szakad el.

A teljesen elektromos fojtószelep meghibásodásának húzós anyagi vonzatai lehetnek,ugyanis nem ússzuk meg egy párezer forintos bowden cserével, ez esetben a szelep vagy a pedál cseréje szükséges ami több százezer forint is lehet típustól függően.

Ha rendszeresen kitisztítjuk a folytószelepházat, akár az autó teljes élettartamáig is kibírja. Emellett fontos, hogy a tömítést cseréljük ki tisztításkor.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ajusa, Automega, BMW, Bosch, Bugiad, Delphi, Dr.Motor, Engitech, Era, Febi, Fiat, Ford, Hella, Hoffer, Hyundai, Intermotor, Kamoka, Kia, Loro, Magneti Marelli, Maxgear, Meat&Doria, Mercedes-Benz, Meteor, Metzger, Mitsubishi, Nissan, NTY, Opel, Pierburg, Polcar, PSA, Renault, Sidat-Fispa, SKV Germany, Suzuki, Swag, Topran, Triscan, Trucktec, Vag Group, VDO, Vemo Vaico, Volvo, Ysparts, a legmagasabb minőségű folytószelep házak és foltyószelep ház tömítések, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha fojtószelep házat keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Fojtószelep ház keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további Fojtószelep és karburátor alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!