Féktárcsa

Féktárcsa választás, vásárlás onlineFéktárcsákból többféle létezik: tele, szellőztetett, sport, kerámia, magas széntartalmú.

Féktárcsák a fékbetétekkel együtt képesek a fékerejüket kifejteni. A tárcsák és a betétek is egyaránt kopnak ezért érdemes a tárcsák vállasodását vizsgálni a fékrendszer ellenőrzésekor. A sok állás is károsíthatja a tárcsákat, mert elkezd korrodálódni és csökken az élettartama. A sima közúti tárcsákat nem érdemes versenyzésre használni, mert megéghetnek a nagy igénybevétel miatt és elvetemedhetnek.

A tele tárcsákat régebbi illetve kisebb autóknál vagy hátsó fékrendszernél szokták használni. A hűtött tárcsáknál a két fogó felület között található egy szellőző rész így ezek a típusú tárcsák jobban hűlnek vissza, mint a hagyományos tele tárcsák. A sporttárcsák hasonlítanak a szellőztetett tárcsákhoz csak még plusz furatok vannak rajta jobb szellőztetés érdekében. A magas széntartalmú tárcsák jobb fékhatást biztosítanak. A kerámia tárcsák jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos fékekhez képest.Elkopott fékbetétei nagy valószínűséggel a féktárcsát is károsították, így könnyen előfordulhat, hogy egy féktárcsa csere is szükséges lehet. Amennyiben fékbetétének állapota rendszeresen, szakszerűen van ellenőrizve, akkor elég, ha minden második, jobb esetben minden harmadik betét cserénél cseréljük a tárcsákat is.

Ha féktárcsát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

kosár Féktárcsa keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további Fékalkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!