Vissza

Fékkopás visszajelző


Fékkopás visszajelző választás, vásárlás onlineA biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen, hogy a vezető mindig naprakész legyen gépjárműve aktuális állapotáról. A fékbetétek kopását jelző berendezéseknek köszönhető, hogy a jármű vezetője mindig működésbiztos fékekkel tud közlekedni.

A fékkopás jelzőket ma már a féknyeregbe vagy a fékbetétbe ágyazzák, és a pillanatnyi kopás figyelését jellemzően egy kiértékelő elektronika ellenőrzi. A modern haszongépjárműveknél a fékbetét kopásjelzői információval látják el a fékszabályozó elektronikát, amely ennek ismeretében összehangolja a fékbetétek kopási állapotát az összes tengelyen. Információ-átadás szempontjából megkülönböztetünk kopásjelzőket és kopás-végjelzőket, de közöttük a működési elvet illetően nincs különbség.

Tárcsafékeknél három rendszer terjedt el a fékbetétkopás visszajelzésére, ebből kettő elektronikus (vezetékes és tüskés), egy pedig mechanikus elven működik. Elektronikus kopásjelzőknél a dörzsanyagba beágyazott kopásjelzők elkopott fékbetéteknél, a féktárcsával érintkezve áramkört nyitnak meg vagy zárnak be, és ennek hatására a műszerfalba elhelyezett lámpa figyelmeztet a kopási határ (kb. 2 mm) elérésére.

A mechanikus kopásjelzőket szegecseléssel vagy más illesztéssel csatlakoztatják a betéthordozó lapra úgy, hogy amikor a fékbetét eléri a kopási határt, akkor a kopásjelző lemez érintkezik a féktárcsával. Az érintkezés létrejöttekor vibrációs hang keletkezik. Ha a fékbetét elkopott, akkor a kopásjelzőt is cserélni kell. A különféle környezeti hatásoktól, idegen tárgyak ütődéseitől egy idő után a fékkopás jelző tönkremegy, illetve a vegyszerek, szennyeződések és a nedvesség oxidálhatják az érintkezőket, aminek következtében megsérülhet a háza a fékkopás visszajelzőnek.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az ABS, Ate, Beral, Birth, BMW, Bosch, Brembo, Bugiad, Delphi, Diesel Technic, Febi, Ferodo, Ford, Fte, Hella, Juratek, Kamoka, Kraft, LPR, Maxgear, Mercedes-Benz, Metzger, Meyle, Netex, NK, Quick Brake, Swag, Textar, Topran, Triscan, Trucktec, TRW, Vag Group, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű fékkopás visszajelzők, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha fékkopás visszajelzőt keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Fékkopás visszajelzők keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más fékalkatrészek megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!