Fékhidraulika

Fék hidraulika alkatrészek választás, vásárlás onlineAz autók fék hidraulika rendszere elégé összetett, ezért kiemelt figyelmet igényel. A sofőr a fékpedál lenyomásával a főfékhenger segítségével fékfolyadékot présel, a csőrendszerbe, ami eljuttatja a kerekeknél található féknyereghez vagy fékmunkahengerekhez a fékfolyadékot.

A keletkezett nyomás a fékrendszerben a fékbetétet a féktárcsához vagy fékdobhoz nyomja,így érjük a jármű lassulását.

A főfékhenger magában kevés lenne ahhoz,hogy megállítsunk vele egy autót,ehhez egy kis segítség kell,ezt a szerepet  pedig a devander látja el,ami lényegében egy vákumdob,ami a motor szívó erejének segítségével könnyíti meg nekünk a főfékhenger megfelelő nyomásának előállítását.

A turbós autóknál egy külön vákum  szivattyú állít elő szívó erőt mivel ebben az esetben a szívósorban nem vákuum,hanem nyomás van.

A mai modern autóknál már különböző elektromos rendszerek segítik a fékezést például ABS vagy fékerő szabályzó segítségével.

Az ABS (Anti-lock Braking System) megakadályozza,hogy fékezésnél a kerekek blokkoljanak,tehát állóra fékezzenek,ez által a fékút megrövidül a hagyományos fékrendszerhez képest.

Ezt a feladatot az ABS tömb végzi, azon belül is több mágnes szelep,amiket az ABS modul vezérel,a modulnak pedig a kerekeknél elhelyezett ABS jeladók (kerékfordulatszám jeladó) küldik a jelet.

A fékerő szabályzó mechanikus működésű, a jármű terheltségétől függően osztja el a fékerőt az első és hátsó tengelyek között.

Hidraulikus féknél a fékfolyadék állapotát ésszerű figyelni,mert ha a nedvesség tartalma megemelkedik akkor a megfelelő fékhatás eléréséhez nagyobb erőt kell kifejtenünk,és az ABS tömbben lévő mágnes szelepek károsodását is okozhatja, aminek jelentős anyagi vonzata lehet, érdemes néhány évente lecserélni. A fékolaj nedvességtartalmának vizsgálatához egy műszer szükséges ami a forráspontját vizsgálja.

Ha fék hidraulika alkatrészeket keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

kosár Fékhidraulika alkatrészek keresése autótípus szerint itt