Fékbetét

Fékbetét választás, vásárlás onlineA fékrendszer az autó biztonságos lassítását, valamint a megállását szolgálja. A modern gépjárművekben a fékrendszer hidraulikus kialakítású. A fékrendszer két fő kopó eleme a fékbetét és a féktárcsa, esetleg régebbi típusú járművek hátsó féke dobfék is lehet. A fékrendszer a gépjármű mozgási energiáját súrlódási energiává alakítja át, tehát munka közben kopó alkatrészek alkotják. A fékrendszer szélsőséges körülmények között működik, ugyanis a fékbetétet és a féktárcsát hideg, meleg, szennyeződések, nedvesség éri folyamatosan. A nedvességtől rozsdásodik, a szennyeződésektől extrém kopás keletkezhet.

A fékbetét típusok

A fékbetétek mérete, anyaga, kopásállósága függ az adott autó típusától, teljesítményétől. Minden fékbetét és féktárcsa esetén fontos kritérium, hogy a fékezés során fellépő magas hő hatására ne változtassák a tulajdonságaikat, mert különben csökkenhet, esetleg megszűnhet a fékhatás. A fékbetét és a féktárcsa élettartamát erősen befolyásolja a használat módja, a fékezés stílusa, illetve a tempós autózás, a rendszeresen használt útszakaszok típusai (város, autópálya, hegyi szerpentin, stb.). Ha a fékbetét elkopik, akkor azt cserélni kell. A fékbetét kopásának hatására karcos, nyikorgó zajt lehet hallani a kerekek felől. Egy fékbetét átlagos élettartama 35-55 ezer kilométer.

Cégünk kínálatában sokféle fékbetét, illetve fékalkatrész gyártó cég termékét találhatja meg. A teljesség igénye nélkül ezek a következők: TRW, ATE, Zimmermann, Brembo, Ferodo, Delphi, Bosch,Textar, Japanparts, Nipparts, Jakoparts, Magneti Marelli, LPR, QWP, Meyle, Jurid, Roadhouse, Wagner, Champion, Blue Print, Febi, Valeo, Starline.

Ha fékbetétet keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

kosár Fékbetét keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további Fékalkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!