Vissza

Fékbetét


Fékbetét választás, vásárlás onlineA fékrendszer az autó biztonságos lassítását, valamint a megállását szolgálja. A modern gépjárművekben a fékrendszer hidraulikus kialakítású. A fékrendszer két fő kopó eleme a fékbetét és a féktárcsa, esetleg régebbi típusú járművek hátsó féke dobfék is lehet. A fékrendszer a gépjármű mozgási energiáját súrlódási energiává alakítja át, tehát munka közben kopó alkatrészek alkotják. A fékrendszer szélsőséges körülmények között működik, ugyanis a fékbetétet és a féktárcsát hideg, meleg, szennyeződések, nedvesség éri folyamatosan. A nedvességtől rozsdásodik, a szennyeződésektől extrém kopás keletkezhet.

A fékbetétek mérete, anyaga, kopásállósága függ az adott autó típusától, teljesítményétől. Minden fékbetét és féktárcsa esetén fontos kritérium, hogy a fékezés során fellépő magas hő hatására ne változtassák a tulajdonságaikat, mert különben csökkenhet, esetleg megszűnhet a fékhatás. A fékbetét és a féktárcsa élettartamát erősen befolyásolja a használat módja, a fékezés stílusa, illetve a tempós autózás, az alkatrész minősége, a rendszeresen használt útszakaszok típusai (város, autópálya, hegyi szerpentin, stb.). Az első fékbetétek átlagos élettartama 30-50.000km, míg a hátsóké 50-80.000km. Ha fémes, sípóló, nyikorgó, karcos hangot hallunk a kerekek felől fékezéskor, akkor valószínűleg a fékbetétek kopását hallhatjuk. Előfordulhat ilyenkor az, hogy nehezebb egyenesben tartani az autót fékezéskor, valamerre kimozdul, mert nem egyformán koptak a fékbetétek. Figyeljünk arra, hogy az előírt 3mm alá ne csökkenjen a fékbetét vastágsa, mert a fékhatás nem a legmegfelelőbb. Ha a fékbetét elkopik, akkor azt cserélni kell. 

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az ABE, ABS, ACDelco, Alpha Brakes, Ashika, Ate, Blue Print, BMW, Borg&Deck, Bosch, Braxis, Brembo, Champion, Cifam, Citroën, Delphi. Denckermann, EBC, Febi, Ferodo, Ford, Hart, Hyundai, Jakoparts, Japanparts, JEEP, JP Group, JPN, Juratek, Jurid, Kamoka, Kashiyama, KIA, Kraft, LPR, Lucas, Maff, Mapco, Master-Sport, Maxgear, Mercedes-Benz, Metelli, Metzger, Meyle, Mintex, Netex, Nipparts, Nissan, Opel, Optimal, Oyodo, Pagid, Porsche, PSA, QH, Quaro, Quick Brake, QWP, Remsa, Renault, Roadhouse, Samko, SBS-Motor, Schaferbarthold, Seinsa, Simer, Skoda, Starline, Suzuki, SW, Swag, Textar, Toyota, Triscan, Trucktec, Trusting, TRW, Vag Group, Valeo, Vemo Vaico, Vicma, Volkswagen, Volvo, Wagner, Woking, Zimmermann, a legmagasabb minőségű fékbetétek és fékbetét beszerelő készletek, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha fékbetétet keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Fékbetét keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további Fékalkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!