Vissza

Expanziós szelep


Expanziós szelep választás, vásárlás onlineAz expanziós szelep, avagy klíma táguló szelep a klímarendszer megfelelő működéséért felelős. Feladata, hogy a folyékony hűtőközeget hideg, alacsony nyomású gázzá alakítja és szabályozza a hűtőközeg áramlását a klímarendszerben. A szelepben egy mozgó rúd engedi a fúvókát nyitni vagy zárni, ezzel lehetővé téve a hűtőközeg beáramlását a szelepbe, így finoman tudja szabályozni a hűtőközeg pontos mennyiségét a külső hőmérséklet és a hűtési Igénynek megfelelően. Az expanziós szelep a hőfokra valamelyest érzékeny és magas nyomáson üzemel.

Ha el van tömődve (ilyenkor nem megfelelő mennyiségű hűtőközeget enged át, így a rendszer nyomása megnő és a kompresszor túlhevül) vagy nyitott állapotban beragadt (ilyenkor túl sok hűtőközeget enged át), a klímarendszer meghibásodásához vezethet.

Ha gyenge a klímarendszer teljesítménye (kevesebb hideg vagy meleg levegőt fúj problémától függően), gyanakodhatunk expanziós szelep meghibásodásra. Ha a hideg és meleg között változik a levegő, akkor érdemes ránézni expanziós szelepre, hogy nem-e hibás.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Ava Quality Cooling, Delphi, Denso, HC-Cargo, Hella, Hyundai, Kia, Krios, Magneti Marelli, Mahle, Maxgear, Mercedes-Benz, Nissens, Nrf, Powermax, PSA, QWP, Ssangyong, Sunair, Thermotec, Topran, Vag Group, Valeo, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű expanziós szelepek, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha expanziós szelepet keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Expanziós szelep, klíma táguló szelep keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában további hűtőrendszer és alkatrészei is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!