Vissza

Bölcső


Autó bölcső/segéd alvázkeret választás, vásárlás onlineA segéd alvázkeretet, avagy bölcső, az 1990-es évek közepétől kezdték használni az új autókban. Nagyon hasznos eszköz, mert a segédvázra előszerelhető alkatrészekkel gyorsabban beépíthető a futómű az autógyárban. Segédkeretet használva merevíthető a kerékfelfüggesztés és meg lehet osztani a futómű felől jövő ütéseket, ami több hangolási lehetőséget biztosít a futómű-fejlesztőknek.

A bölcső elsősorban az önhordó felépítésű karosszériánál alkalmazott megoldás, melynél egyes részeket, a hajtáslánc és a futómű részeit külön vázhoz rögzítik.

Ez a segédkeret több szempontból is hasznos: egyszerűsíti a gyártást, illetve a zajcsillapításban is nagy szerepe van.

A bölcsőnek fontos tartó és merevítő szerepe is van,a motort,és a futóművet rögzíti a karosszériához. A futómű alkatrészei gumi szilentekkel kapcsolódnak a bölcsőhöz, amiket bizonyos időközönként cserélni kell, mert berepedeznek, majd kiszakadnak.A szilentek hibája onnan vehető észre,hogy az autó instabil, az utastérben kopogás hallható.Szilentek széles palettája megtalálható üzleteinkben valamint webáruházunkban. Az önhordó karosszériás gépjárműveknél elöl-hátul található segédkeret, ez az alkatrész kezd el először korrodálódni, mivel az autó alján különböző környezeti behatásoknak van kitéve, ezért használtautó vásárlásnál nem árt átnézni.A segédkeret azért rozsdásodik, amiért a lengőkarok is. Korrózió elleni védelmük hiányzik vagy nem számottevő, mert így a gyártónak kevesebbe kerül és az alapanyaguk is olcsó acéllemez vagy rétegelt lemez, ami sajnos nem tart örökké. Ennek az elemnek a cseréje nem kis feladat, ugyanis az autó futóművét illetve a motor tartó egységeit le kell bontani hozzá, ez több napos munka is lehet.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Automega, Birth, Blic, Febi, Fortune Line, Iveco, JP Group, JPN, Klokkerholm, Maxgear, Mercedes-Benz, Metzger, Moog, Nty, Opel, Oyodo, Polcar, Prasco, PSA, Reinhoch, Suzuki, Swag, Tedgum, Vag Group, Vemo Vaico, Yamato, a legmagasabb minőségű bőlcsők és hozzá tartozó alkatrészek, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha új autó bölcsőt keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Bölcső, segéd alvázkeret keresése autótípus szerint itt

 Karosszéria elemek kereső itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más karosszéria alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!