Vissza

Autósampon


Autósampon választás, vásárlás onlineA nagy lakkfelületek rendkívül sérülékenyek és lehet, hogy észre sem veszed, miközben éppen összekarcolod szeretett négykerekűd. Nyáron akárlegkisebb karcok is látszanak a napfényben.  A fényezés az első védőréteg az autón, így fontos annak megőrzése. Ez az egyszerűnek tűnő feladat is komoly odafigyelést igényel. 

Első lépésként mindig tiszta vizes öblítéssel kell kezdeni, hogy a lehető legtöbb koszt tudjuk eltávolítani a vízsugár segítségével. Széles vízsugárral, fentről lefelé érdemes haladni. 

Ezután alaposan be kell szappanozni a járművet, hogy a maradék szennyeződések is feloldódjanak. Ha waxréteg van az autón, érdemes olyan sampont használni, ami ezt feloldja. Ezután egy öblítés már biztosan eltávolítja a kosz jelentős részét.

Egy újabb adag sampon után mikroszálas kendővel, fentről lefelé haladva mosd át az autót. Érdemes gyakran kiöblíteni a rongyot. Ne felejtsdel a küszöböket és a tanksapka mögötti részt is áttörölni. A végén egy alapos öblítés után már csak a makacs szennyeződéseket kell eltüntetni.

Autósamponból több fajta létezik:

  1. Nyári autósamponok. Ezeknek jellegzetessége, hogy a szezonra jellemző foltokat (virágpor, bogarak, stb.) feloldja a lakk felületéről, és megbirkózik a forró nyári körülményekkel.
  2. Classic (más néven "univerzális"). Ezek bármilyen hőmérsékleten alkalmazhatók, de teljesítményük kissé gyengébb a nyáriéhoz képest a meleg időszakban.
  3. Koncentrált. Használat előtt ezt vízzel kell hígítani. Ez esetben magunk tudjuk szabályozni a sampon töménységét. Ha töményebbre hagyjuk, hatásosabb lesz, jobban feloldja a szennyeződéseket.

Vannak olyan samponok, amik kifejezetten pl.: felnire, vagy üvegfelületre használhatóak, ezeket csak az adott felületen használjuk.

Cégünk számos megoldást tud nyújtani, ha autómosásra/ápolásra adnánk a fejünket. 

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a Dr.Marcus, K2, Motip, Sonax, Turtle Wax, Wesco, Zenit, a legmagasabb minőségű autósamponok, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha autómosó sampont keres autójához, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Autósamponok keresése itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más autóápolási termékek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!