Autó ülés

Autó ülés választás, vásárlás onlineEgyre több időt töltünk autóban, így a helyes testtartás elengedhetetlen, a hátunk egészségének megőrzése érdekében. Egyre több gyártó csinál ergonomikus üléseket.

Nem egyszerű a formatervezők élete. Az alapvető alkatrész tervezésekor ortopédiai szempontokat is figyelembe kell venni.

Az AGR Egyesület 2003 óta bizonyítványt ad ki az autóülésekről, a gyártóknak különböző előírásoknak kell megfelelniük, mint például meghosszabbítható ülőlap, állítható magasság és dőlésszög, illetve megfelelő támaszték. Fontos a gerincoszlop megtartása is.

Elengedhetetlen, hogy az autóülések személyre szabhatók legyenek, amihez a vállak megtámasztása is hozzátartozik. Az üléseket úgy kell beállítani, hogy a lábakkal a pedálok, a kezekkel pedig a kormány könnyen, kényelmesen kezelhető legyen.Fontos ezen kívül az ágyékcsigolya megtámasztása is. Ezután az ülőfelület dőlésszögének beállítása, és a felsőcomb ráhelyezése, hogy baleset esetén a fej és a nyakcsigolyák ne sérüljenek, a fejtámla felső peremének a fejjel egyvonalba kell lennie.

Egy jó autóüléshez olyan extrák is tartoznak, mint például az ülésfűtés- és hűtés, a kartámaszok, a masszázsfunkciók és a felfújható párnák, a testet stabilizálják. Az átlagautók ülései csak az ortopédiai egészséggel törődnek.

A technika terjedésével párhuzamosan az ülésekből is kinyerhetőek lesznek az adatok, melyeket összegyűjtenek és kiértékelnek majd. Ilyenek például a szívritmus. Ezzel a módszerrel a stressz felismerése is lehetséges, így a masszázs és az ülés levegőztető funkciói is automatikusan bekapcsolhatóak lesznek.

Amíg az ilyen ülések nem kerülnek be a mindennapokba, az ergonomikus verzióikat az autósok beszereltethetik maguknak. Azonban mielőtt a korábbi üléseket kiszednénk, fontos megnéznünk, hogy az új ülések kompatibilisek-e az autónkkal.

Akár a régi üléseinket is átalakíttathatjuk egy erre specializálódott szakember segítségével, fontos a biztonsági elemek megtartása, mint például a légzsák vagy a biztonsági öv feszítő.

Webáruházunkban valamint üzletünkben is rengeteg terméket találhat azon célból, hogy utazását ülésének kényelmével tegye élvezhetőbbé.

Ha új autó ülést keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más karosszéria elemek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!