Vissza

Akkumulátor


Akkumulátor választás, vásárlás onlineAz akkumulátor az autó elektromos rendszerének szíve, egyfajta energia tároló eszköz, amely töltésekor az elektromos energiát vegyi energiává alakítja át és így tovább tudja tárolni, majd a fogyasztóhoz villamos energia formájában juttat el. Az akkumulátor feszültsége terhelés közben csökken, töltés ideje alatt nő.

Legfőbb feladata, hogy a gépjármű működése közben előállított energiát eltárolja addig, amíg a motor leállított állapotban van. Az élettartam még a legjobb gyártók között is véges, akár álló helyzetben is lemerülhet az akkumulátor, viszont egy jó minőségű akkumulátor kiválasztása kevesebb problémát okoz tulajdonosának.

Működési elvükben nem változtak az elődjeikhez képest. Az akkumulátorok legfontosabb része az ólom és a kénsav, víz (desztillált) elegyét tartalmazó elektrolit. Ebbe az elektrolit folyadékban úszik a két elválasztott fém, az ólom (-) és az ólom-oxid (+). Ezek ellentétes pólusok, vagyis elindul közöttük az elektromos áramlás, ezáltal az elektrolit összetétele is megváltozik. A gépjármű akkumulátor 6 cellából áll, vagyis cellánként 2 volt és így teszi ki a 12 voltot. Ezeket a cellákat az elektrolit folyadék veszi körül, ezt az elegyet egy erős műanyag házban helyezik el.

Akkumulátor keresése előtt sok szempontot meg kell nézni: milyen az akkumulátor típusa, saru felépítése, mekkora az indító áram, akkumulátor kapacitása és a legfontosabb szempont a mérete.

Webáruházunkban egyszerűen megtalálhatja az autójának megfelelő akkumulátort, a pontos keresés érdekében ügyeljen az esetleges kötőjelre, szóközre, pontra és vesszőre.

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a 4Ride, 4Cars, 4Max, ABS, Alphaline, Automega, Banner, BMW, Bosch, Duracell, Dynac, Electric Power, Enrg, Europarts, Exide, Fiamm, Ford, Genesis, Gigawatt, Grandprix, Intact, JP moto, Landport, Maxgear, Mazda, Mercedes-Benz, Mercure, Milwaukee, Motobatt, New Power, Opel, Optima, Perion, Power, Poweroad, Psa, QWP, Rider, Rombat, Rooks, Starline, Vag Group, Varta, Yuasa, a legmagasabb minőségű akkumulátorok, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha új akkumulátort keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Akkumulátor kereső méret szerint itt

 Akkumulátor keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más elektromos és gyújtás alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!