ABS jeladó

Kerékfordulatszám (ABS) jeladó választás, vásárlás onlineAz ABS -másnéven blokkolásgátló- felelős a kerekek szabályozásáért, amikor nagyobb fékezéskor a kerekek csúszni kezdenek, és ezáltal veszítenek a fékhatásból. Ekkor az ABS rendszer együttes feladata, hogy a kerék folyamatos fékezése közben egy kicsit forogjon, és ennek hatására ne csússzon meg a kerék. Az ABS rendszernek szüksége van egy szenzorra is, amit ABS jeladónak hívnak, ezt a kerék környékén találhatjuk meg, a feladata pedig, hogy a kerék helyzetéről információkkal szolgáljon. Az ABS jeladó folyamatosan küldi a jeleket a vezérlő modulba, ami továbbítja a parancsot a vezérlő egységnek, hogy módosítsa a fékezés erejét, függetlenül, hogy a vezető milyen erővel nyomja a fékpedált.

A meghibásodott ABS (ESP) szenzorok hibáit úgy lehet észrevenni, hogy a gépjármű hirtelen gázadásnál megcsúszik, az ABS és az ESP visszajelző lámpák világítanak a műszerfalon, gyengébb motorteljesítmény, valamint megnövekedett fékút a csúszós utakon. Ha megakarunk bizonyosodni, hogy tényleg gond van az ABS szenzorokkal, akkor azt oszcilloszkóppal és multiméterrel lehet ellenőrizni. Ha a kiolvasott értékek mégis megfelelőek, meg kell nézni, hogy esetleg nem-e a biztosíték vagy a vezeték meghibásodása lehet a háttérben. Javítását mindenféleképpen szakemberre kell bízni, ugyanis meg kell határozni a pontos hibát, amihez egy teljes diagnosztika szükséges.

Ha új ABS jeladót keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

kosár ABS jeladó keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más ABS/ASR/ESP alkatrészek is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!