Vissza

Ablakmosó fúvóka


Szélvédőmosó fúvóka választás, vásárlás onlineAz ablakmosó avagy szélvédőmosó fúvóka kis mérete ellenére igen fontos szerepet tölt be. Az apró alkatrész feladata az ablakmosó folyadék szétterítése az első valamint a hátsó szélvédőn. Az első fúvókák a gépháztetőn, ritkán az ablaktörlő lapáton helyezkednek el, a hátsók pedig vagy az ablaktörlő rudazaton vagy a felső kárpit részen találhatók meg. Sok múlik azon, hogy a folyadékot, hogyan viszi fel az ablakra, ugyanis ha keveset visz fel, akkor a törlés könnyen maszatos lehet, ha pedig sokat, akkor hamar kiürülhet a szélvédőmosó tartály.

A tökéletes működését úgy ellenőrizhetjük, hogy víznyomás alatt megnézzük a viselkedését. Ha működésbe hozzuk, és halljuk a szélvédőmosó szivattyúnak a halk zümmögő hangját és a fúvókák szépen porlasztják a folyadékot, akkor a működésük megfelelő, viszont ha alig fúj, vagy egyáltalán nem, akkor indokolt a fúvókák és a csövek átvizsgálása. Legtöbbször egy tű segítségével ki lehet takarítani a fúvókát, viszont ha továbbra sem jó, akkor új fúvóka beszerzése, cseréje szükséges. Akár otthon is könnyen elvégezhető ez a művelet, csak figyelni kell a rögzítő elemekre, illetve a fúvóka fújó sugarát is pontosan kell beállítani.

A fúvóka élettartalmát befolyásolhatjuk, ha jó minőségű ablakmosó folyadékot használunk. Ne spóroljon a folyadékon, nyáron érdemes a rovaroldós folyadékot használni, de télen viszont ügyeljünk arra, hogy fagyállós folyadék legyen a rendszerben, ezzel elkerülhető a tartály, szivattyú, csövek és a fúvókák szétfagyása, illetve csak desztillált vízzel szabad feltölteni a szélvédőmosó tartályt. 

A forgalmazott márkák:

Cégünk kínálatában megtalálhatóak az Automega, Bosch, Citroën, Fiat, Ford, Hans-Pries, KS Tools, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Psa, Renault, Suzuki, Vag Group, Vemo Vaico, a legmagasabb minőségű ablakmosó fúvókák, melyek a megbízhatóságot, a minőséget és problémamentes használatot biztosítanak.

Ha új ablakmosó fúvókát keres, akkor jó helyen jár, rendelje meg weboldalunkon vagy bátran keresse fel üzleteinket, és kérjen segítséget tapasztalt értékesítő kollégáinktól. Széles kínálatunk, kedvező áraink és prémium kategóriás vagy akár gyári termékeink állnak vásárlóink rendelkezésére.

 Ablakmosó fúvóka keresése autótípus szerint itt


Az Autó Centrál 97 Kft webáruház kínálatában más ablaktörlő és fényszórómosó tartozékok is megtalálhatóak, tekintse meg széles választékunkat!