EXIDE

Az EXIDE felkavarta az európai akkumulátorgyártók állóvízét

exide logó

Az Edison alapította amerikai cég, miután magába olvasztotta az európai akkumulátorgyártók több mint 50%-át, a világ legnagyobb akkumulátor-gyártójává nőtte ki magát. A világhírű európai gyárak felvásárlása nem csupán névváltozást jelentet.

exide akkumulátorAz EXIDE nem csak az ötvözők hatását vizsgálta, hanem a hosszú élettartam és a teljes karbantartás-mentesség érdekében más technikai újdonságokat is bevezetett.
- A membránnal kombinált labirint tömítésű záródugó nem csak a folyadék kiömlését gátolja meg, hanem a folyadék gőzeit is visszatartja. Ez az abszolút gőzmentes kivitel lehetővé teszi, hogy az akkumulátort az utastérben is elhelyezhessük.
- A cellazárlat megakadályozására az EXIDE nem csak polietilén zacskót alkalmaz, hanem a folyékony elektrolitot nem tartalmazó akkumulátoraiban üvegszövetből készíti a tasakszeparátort. Az így előállított akkumulátor gázrekombinációs működésű, így egész élettartama alatt semmiféle karbantartást nem igényel. Az ilyen indító akkumulátort nevezi a köznyelv helytelenül "zselésnek".
- Az EXIDE legújabb fejlesztése a MAXXIMA nevű spirálcellás akkumulátor, amely szintén folyadékmentes, gázrekombinációs szerkezet. Az 55Ah-s méretű akkumulátor -18 °C-on 800A hidegindító áramra képes.
Mindent tud, amit egy mai korszerű indító akkumulátornak tudnia kell.

Az EXIDE által diktált fejlődési ütemet a konkurens gyártók nem, vagy csak lassan tudják követni, hiszen a fejlesztések óriási összegeket emésztenek fel.
A jövő akkumulátorképét aktívan alakító óriáscég 3 éve már Magyarországon is jelen van.

 

EXIDE termékei megtalálhatóak az Autó Centrál kínálatában!